Man met liniaal.png

De toekomst van HR: Learning Agility meten

Knowledge
Learning Agility

De toekomst van HR: Learning Agility meten

Waarom is Learning Agility belangrijk?

Door verschillende economische en technologische ontwikkelingen is de invulling van functies tegenwoordig sneller aan veranderingen onderhevig dan zo’n 10 jaar geleden. Dit betekent dat de werkzaamheden van HR net zo snel veranderen. Het wordt moeilijker de juiste mensen voor de juiste plek te vinden voor nu én voor de (nabije) toekomst.

Om de concurrentie voor te blijven zijn de juiste mensen op de juiste plek steeds belangrijker voor organisaties. Mensen die zelfkritisch zijn, snel leren, veel uit ervaringen halen en snel en efficiënt in nieuwe situaties zullen presteren. Het meten van Learning Agility helpt hierbij.

Wat is Learning Agility?

Learning Agility staat voor het vermogen om op basis van nieuwe ervaringen snel én flexibel nieuw effectief gedrag te ontwikkelen, en dat gedrag vervolgens ook succesvol toe te passen. Learning Agility bestaat uit 5 dimensies: Change Agility, Mental Agility, People Agility, Results Agility en Self-awareness. Voor elke dimensie geldt dat mensen die hoog scoren op deze dimensies sneller zullen leren van nieuwe situaties. Bovendien zullen zij zich nieuwe vaardigheden sneller en effectiever eigen kunnen maken in een nieuwe situatie.

Waarom is Learning Agility belangrijk?

Als HR breng je veelal iemands competenties, drijfveren en intelligentie in kaart. Op basis daarvan kunnen we vrij goed voorspellen hoe iemand in functie A zal presteren en of iemand kan doorgroeien naar functie B. Maar wat nu als functie A over een paar jaar functie C wordt, of zelfs helemaal verdwijnt. Dan weet je niet of dezelfde competenties nodig zijn en kun je weer opnieuw beginnen met de juiste mensen op de juiste plek te krijgen. Sterker nog, er zijn steeds meer organisaties waarbij het complete businessmodel op de schop moet. Met Learning Agile medewerkers weet je in ieder geval dat je beschikt over mensen die nieuwsgierig en zelfkritisch zijn, effectief kunnen omgaan met nieuw complexe situaties, focus kunnen creëren en openstaan voor anderen. Zij zullen sneller leren in veranderende situaties, zij maken het verschil voor de organisatie.

Kun je Learning Agility ontwikkelen?

Het helpt al als je je bewust bent van je eigen Learning Agility scores. De factor Self-awareness neemt daarom een speciale plaats in bij het meten van iemands Learning Agility. Immers, wie zelfkritisch is en over zelfkennis beschikt, zal sneller leren van ervaringen en omstandigheden. Iemand met een hoge score op Results Agility en een lage score op People Agility met een hoge Self-awareness factor, zal zich bewust zijn van de lage People Agility score. Dit maakt dat diegene oplettender zal zijn in situaties waarin People Agility belangrijk is: leren van anderen, luisteren naar anderen en daar iets mee doen.

Meer weten over Learning Agility? Download dan hieronder de whitepaper Learning Agility of lees meer over onze Learning Agility Assessments.

Learning Agility, wat is het?

Nieuwsbrief

Cruquiusweg 111-F, 1019 AG Amsterdam, 085 - 401 50 50