businessmanlookingforwards webinar Talent Talk.png

HFMtalentindex Talent Talks - met de kennis van nu

Events
Ontwikkeling

HFMtalentindex Talent Talks - met de kennis van nu

Hoe benut je het talent van medewerkers?

Als HR-professional heb je veel invloed op de processen in jouw organisatie. Welke kennis en instrumenten zijn hiervoor beschikbaar?

In deze nieuwe reeks Online Talks bespreken we zowel praktische mogelijkheden als recent onderzoek op het gebied van assessments. Wil je weten hoe jij de psychologische kennis van nu kunt toepassen? Schrijf je in voor deze Online HFM Talent Talk.

HFMtalent Talks.png

Met de kennis van nu #4

TEAMDYNAMIEK

Tijdens deze Talent Talk keken we naar teamdynamiek. De interactie tussen mensen die samenwerken kan een doorslaggevende factor zijn voor succes. We hebben er allemaal mee te maken: hoe we samenwerken, communiceren, omgaan met conflicten en besluiten nemen. Dat lijkt vaak nogal ongrijpbaar. Maar als je meer informatie hebt over de competenties en drijfveren van een team, krijg je inzicht in de kwaliteiten van een team als geheel.

Door dit te bespreken, bijvoorbeeld door middel van een teamassessment, bevorder je de samenwerking en teameffectiviteit en krijgt het team inzicht in waar ruimte is voor verbetering.

Het kan inzicht geven in de opbouw van de kwaliteiten in het team. Voor het team kan het dienen als input voor een teamsessie, waarbij het team gezamenlijk aan de slag gaat met een specifiek doel, bijvoorbeeld het optimaliseren van de samenwerking om een bepaald doel te bereiken.

Aan de hand van een aantal cases uit de praktijk besprak Jan Meijning met Rowena Li, beiden van HFMtalentindex, voorbeelden van teamdynamiek. Samen lieten zij zien hoe teamdynamieken ontstaan, welke rol competenties, voorkeursrollen en Learning Agility spelen in teamdynamiek en hoe je zorgt voor een succesvolle teamdynamiek.

Wil je meer weten over teamdynamiek? Via onderstaande link kan je de replay terugkijken.

Met de kennis van nu #3

SUCCESVOLLE TEAMS

We weten dat learning agile medewerkers succesvoller zijn in hun werk. Maar geldt dit dan ook voor teams, zijn learning agile teams ook succesvoller? Tijdens deze talk gingen we wat dieper in op de theorie achter het functioneren van teams én gaven we praktische tips om direct mee aan de slag te gaan. 

Er is al veel onderzoek gedaan naar effectiviteit van teams. Logisch, want bijna iedereen in een organisatie werkt in een of meerdere teams samen. Eerder onderzoek van HFMtalentindex liet al een sterk verband zien tussen Learning Agility, het vermogen om nieuw gedrag aan te leren, en teamprestatie. Nieuw onderzoek gaat hier nog wat dieper op in: op de verschillende dimensies van Learning Agility en het onderscheid tussen aanleg en motivatie. Welke agilities voorspellen een goede teamprestatie? Staat dit bij de formatie van het team al vast, of valt dat nog te ontwikkelen?

Tijdens deze Talent Talk bespraken we met Martine van Winckel, researcher bij HFMtalentindex, het onderzoek dat zij deed bij verschillende organisaties. Zij liet de resultaten van het onderzoek zien en gaf praktisch advies om teams meer learning agile te maken. Wil je meer weten over wat teams succesvol maakt? Kijk de Talent Talk dan terug via onderstaande button.

Met de kennis van nu #2

DEVELOPMENT - ontwikkeling van teams

Deze tweede Talent Talk over Development ging specifiek over ontwikkeling van teams. Net als bij individuele ontwikkeling is er binnen organisaties nu meer dan ooit een grote behoefte aan ontwikkeling van teams. Want in feite is organisatiesucces uiteindelijk een teamprestatie.

We bespraken kort wat teamontwikkeling inhoudt en wat de verschillen met individuele ontwikkeling zijn. Wat voor soorten teamontwikkeling zijn er te onderscheiden, wat zijn de verschillende aanleidingen tot teamontwikkeling? Hoe pak je een teamsessie aan? 

Om een team zo effectief mogelijk te laten samenwerken, zich blijvend te laten ontwikkelen en het beste uit het team te halen, is het van belang te weten wat de kwaliteiten van het team als geheel zijn. Het online team assessment TeamsDNA® geeft direct inzicht in de kwaliteiten van een team als geheel en fungeert als ideale input voor teamsessies, waarbij het team gezamenlijk aan de slag kan met een specifiek doel.

Trainer Benjamin de Boer gaf uitleg over de verschillende aspecten van ontwikkeling van teams en liet zien wat er komt kijken bij het uitvoeren van een teamsessie en de opvolging daarvan.

Via onderstaande link kun je de hele Talent Talk over Development - Ontwikkeling van teams terugkijken.

Met de kennis van nu #1

DEVELOPMENT – ontwikkeling van het individu

Tijdens deze eerste Talent Talk, op 30 juli, stond individuele ontwikkeling centraal. Door de crisis is binnen veel organisaties meer focus op ontwikkeling ontstaan. Maar hoe pak je ontwikkeling binnen de organisatie nu eigenlijk aan? Hoe zorg je dat medewerkers zich blijven ontwikkelen? En op welke wijze krijg je goed inzicht in waar de medewerker zich in kan ontwikkelen, met welk doel?

Trainer Benjamin de Boer lichtte kort een aantal aspecten van individuele ontwikkeling toe en gaf tips die je direct kan toepassen binnen jouw organisatie. Met concrete voorbeelden maakte hij een aantal ontwikkelingsmogelijkheden voor individuele medewerkers inzichtelijk en gaf daarnaast praktische en bruikbare toepassingen voor mogelijke vervolgstappen. Daarnaast beantwoordde hij ook interessante vragen van deelnemers.

Via onderstaande link kun je de hele Talent Talk over Development – Ontwikkeling van het individu terugkijken.

Nieuwsbrief

Cruquiusweg 111-F, 1019 AG Amsterdam, 085 - 401 50 50