Learning agility seminar 2019

Impressie Learning Agility Seminar 2019

Events
Learning Agility

Impressie Learning Agility Seminar 2019

Impressie Learning Agility Seminar 2019

Het vierde Learning Agility Seminar, met als thema: de hype voorbij of een blijvertje?, was dit jaar wederom een succes. Thema’s als talentontwikkeling, Learning Agility als speerpunt wereldwijd maar ook de laatste research resultaten op het gebied van Learning Agility kwamen ruim aan bod. Onze dank gaat uit naar alle deelnemers  en sprekers, Femke Nijboer (Universiteit van Twente), Manon van der Lely (a.s.r. verzekeringen) en Marcel Bechger (Fluor).

Learning Agility – de hype voorbij of een blijvertje?

Het concept Learning Agility is het uitlegstadium voorbij. Nieuwe situaties en veranderingen, klein en groot, zijn aan de orde van de dag voor iedereen. Of je nu developer, kraanmachinist, teamleider of HR-directeur bent. En dat Learning Agility iets zegt over hoe je omgaat met die veranderingen, weten we. Hoe je Learning Agility toepast in de praktijk en, vooral, hoe anderen dit doen, delen wij graag in het Learning Agility Seminar 2019.

Richt je als organisatie je pijlen alleen op leiders en high potentials of moet iedereen even learning agile zijn? Lukt het om alleen learning agile mensen te recruiteren of zet je Learning Agility in als gerichte ontwikkelmogelijkheid? Moet iedereen in een team even learning agile zijn of niet? Wat zijn de laatste research resultaten? Op het Learning Agility Seminar 2019 delen sprekers uit verschillende organisaties hun inzichten uit de praktijk.

Het Learning Agility Seminar 2019 wordt georganiseerd door HFMtalentindex in samenwerking met ASR en Fluor en is een kleinschalig invite-only event.

Dit evenement is geweest, aanmelden is niet meer mogelijk 

Voor wie?

Het seminar is specifiek bedoeld voor HR-directeuren van grote(re) organisaties die zich verder willen verdiepen in en sparren over de mogelijkheden en toepassingen van Learning Agility.

Wanneer?

Donderdag 26 september 2019 | 12:30 uur – 17:00 uur

Waar?

Koninklijke Groote Industrieele Club, Dam 27, 1012 JS, Amsterdam.

Een prachtige plek met een rijke geschiedenis met een uniek uitzicht over de Dam in Amsterdam. Als je er nog nooit geweest bent: een aanrader (als je het wel kent ook).

PROGRAMMA

  • 12:30 uur: Inloop – ontvangst
  • 13:00 uur: Welkom op het Learning Agility Seminar 2019
  • 13:15 uur – 14:00 uur: Je hersens, leren, brein & computer-interfacing en ethiek
    Spreker: Femke Nijboer, medisch- en neuropsycholoog en universitair docent Creatieve Technologie
    Hoe plastisch is je brein? Wat weten we nu over hoe je brein leert? En ook: hoe kun je je brein en technologie combineren? Er kan technisch steeds meer, waar gaat/kan het naar toe? Neurotechnologie wordt steeds moeilijker uit te leggen. Het fascineert mensen en tegelijkertijd vinden we het ook griezelig. Femke geeft uitleg.
  • 14:00 uur – 14:10 uur: Korte pauze
  • 14:10 uur –  14:55 uur: Learning Agility – Toepassingen & Research
    Spreker: Evelien Schram, Managing Director Nederland bij HFMtalentindex
    Een focus op Learning Agility, wat levert dat op? Wat weten we over Learning Agility in de praktijk en waarom leggen steeds meer organisaties de nadruk op toekomstpotentieel? En moet iedereen in een team even learning agile zijn? Evelien deelt de laatste interessante research resultaten uit de dagelijkse praktijk.
  • 14:55 uur – 15:25 uur: Pauze

Parallelsessies: Learning Agility in de praktijk

  • 15:30 uur – 16.30 uur: Learning Agility en Talentontwikkeling
    Spreker: Manon van der Lely, Manager HR Development bij a.s.r. verzekeringen
    a.s.r. heeft een uniek talent development programma ontwikkeld rondom Learning Agility. Manon deelt hoe en waarom ze ervoor hebben gekozen om Learning Agility centraal te stellen in de ontwikkeling van talent.
  • 15:30 uur – 16:30 uur: Learning Agile leiden – wereldwijd
    Spreker: Marcel Bechger, Executive Director Human Resources bij Fluor
    Ook bij Fluor hebben veel medewerkers dagelijks te maken met veranderende omstandigheden bij zeer grote complexe projecten. Learning Agility is voor Fluor daardoor een speerpunt. Marcel geeft inzicht in zijn dagelijkse praktijk aan de hand van een aantal stellingen.
  • vanaf 16:35 uur: Samenvatting, dankwoord en aansluitend borrel

Over de sprekers

Femke Nijboer

“Het is mijn missie om de opkomst van neurotechnologie toegankelijk te maken voor mensen en ze erover na te laten denken.”

Femke heeft als wetenschapper verschillende prijzen op haar naam staan en doet al jaren onderzoek naar brain-computer interfaces en het Goede Leven. Naast haar wetenschappelijke werk begon zij zich vanaf 2016 meer te richten op het maatschappelijke debat over neurotechnologie: de samensmelting van elektronica en ICT met het brein en de maatschappelijke en ethische gevolgen daarvan.

Manon van der Lely

“Ik ga voor reflectie, ontwikkeling, vernieuwing en verandering, zonder dat het een doel op zich is.”

Manon is een transformatiegericht leider met meer dan 30 jaar ervaring in marketing, communicatie en human resources. Zij maakte de overstap naar het HR-vakgebied omdat zij ervan overtuigd is dat voor het behalen van organisatiedoelstellingen er een goede balans moet zijn tussen het resultaat en de inzet en ontwikkeling van medewerkers.  

Marcel Bechger

“Verandering is overal. Het wordt steeds belangrijker hoe je er mee omgaat.”

Marcel heeft tientallen jaren ervaring in de technologie sector op het gebied van HR in verschillende internationale organisaties. Bij Fluor is hij verantwoordelijk voor de EMEA region en legt hij de nadruk op veranderend leiderschap en diversiteit. Schiphol is voor hem geen onbekend terrein 😊.

Evelien Schram

“Het gaat steeds meer over potentieel en wat iemand zou kunnen leren.”  

Evelien heeft als organisatiepsychologe jarenlange ervaring met grote HR-trajecten op het gebied van transformatie, teamontwikkeling en management development. De laatste jaren focust zij zich veelal op hoe je als organisatie strategisch omgaat met talent(en) voor de toekomst. Learning Agility en Talent Analytics zijn hierbij belangrijke speerpunten.

Benjamin de Boer 

“Nieuwsgierigheid is de basis van leren. Ik ben zeer nieuwsgierig.”

Benjamin is trainer bij HFMtalentindex en MC op het Learning Agility Seminar 2019. Hij heeft een achtergrond in (organisatie)psychologie en klinische research.  Na een aantal jaren in het Midden-Oosten te hebben gewerkt, is hij terug in Nederland als trainer bij HFMtalentindex. Zijn enthousiasme voor leren combineert hij met zijn achtergrond in de psychologie. 

Nieuwsbrief

Cruquiusweg 111-F, 1019 AG Amsterdam, 085 - 401 50 50