5 tips meest gestelde vragen.png

Online Assessment - 5 tips

Selectie

Online Assessment - 5 tips

Weet wat je kunt verwachten

Je bent uitgenodigd voor een online assessment. Hoe bereid je je voor? 5 korte tips:

Tip 1. Neem een online assessment serieus

Denk niet: "O, dat doe ik wel even". Organisaties nemen de uitkomsten van online assessments uiterst serieus. Doe dit als deelnemer dus ook. Daarnaast kun je zelf veel hebben aan de uitkomsten van een online assessment. Het geeft vaak duidelijke handvatten en inzichten voor jouw eigen ontwikkeling en keuzes.

Tip 2. Weet wat je kunt verwachten

De meeste online assessments bestaan uit een persoonlijkheidsmeting, drijfverentest en  capaciteitentests. Vaak weet je van tevoren welke test(s) je moet maken en wat het doel is van het online assessment. Op onze website staan een aantal korte testjes zodat je kunt zien wat je kunt verwachten bij de online assessments van HFMtalentindex. Direct naar Test jezelf.

Tip 3. Oefen capaciteitentests

Zorg dat je weet wat voor soort vragen je kunt verwachten. En vooral, oefen die vervelende breuken of reeksen nog een keer. Bij veel mensen is het oplossen van dit soort opgaven enigszins weggezakt in het geheugen. Door dit te oefenen, bespaar je tijd en een capaciteitentest heeft altijd een tijdslimiet. Er bestaan veel websites waar je (gratis) kunt oefenen. Ook op onze website staat een korte capaciteitentest om te zien wat je zoal kunt tegenkomen. Direct naar Test jezelf.

Tip 4. Probeer de test niet te verslaan

Antwoord eerlijk en spontaan bij een drijfverentest of een persoonlijkheidsmeting. Doe je niet anders voor dan je bent, stuur niet in de richting van het gewenste functieprofiel. Je wilt immers zelf ook dat de toekomstige functie bij jou past.

Tip 5. Een goede nachtrust en een rustige omgeving

Het lijkt een inkoppertje, maar niets is minder waar. Zorg dat je goed uitgerust aan een online assessment begint. Zorg er daarnaast voor dat je tijdens het maken van de tests niet gestoord wordt. Niet op kantoor door collega’s, maar ook niet thuis door rondrennende kinderen of blaffende honden. Zorg er ook voor dat je over een stabiele internetverbinding beschikt.

Download de pdf met voorbeeldvragen.

Nieuwsbrief

Cruquiusweg 111-F, 1019 AG Amsterdam, 085 - 401 50 50